Κούρεμα

Το κομμωτήριο creative hair by Adam Chatziandreou στα Μελίσσια αναλαμβάνει όλα τα είδη κουρέματος για γυναίκες, άνδρες & παιδιά.

Τα κουρέματα αυτά για να διατηρηθούν χρειάζονται εκτός των ειδικών προϊόντων styling και φροντίδας της τρίχας, επανάληψη του κουρέματος.Για τα αντρικά κουρέματα απαιτείται η επανάληψη του κουρέματος μετά από τουλάχιστον ένα μήνα. Αντίθετα για τα γυναικεία ανάλογα με το βαθμό δυσκολίας του κουρέματος, από ένα μέχρι ενάμιση μήνα για να επαναληφθεί. Όλα τα παραπάνω μπορεί να ζητηθούν από τους πελάτες ακόμα και σήμερα. Πότε όμως ήταν στη μόδα περισσότερο; Το κλασσικό αντρικό κούρεμα είναι διαχρονικό. Το φλατ τοπ είναι το «navy cut» που ήρθε στη μόδα τη δεκαετία του 40 από τους Αμερικανούς πεζοναύτες. Μακρύ και κοντό φιλαριστο εμφανίστηκαν τις δεκαετίες του ‘70 και του ‘80. Το κοντό σβηστό, το καπελάκι και το spiky(καρφάκια ) ηταν στη μόδα από τη δεκαετία των 90’ς και έκτοτε. Οσον αφορά στα γυναικεία κουρέματα τα μακριά σε ίσια γραμμή τα θυμόμαστε στα 70’ς από τη μόδα των χίπις. Γαλλικό καρέ πρωτοσυναντάμε τη δεκαετία του 1940 σε Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Πολλές ήταν οι κοπέλες που κουρεύτηκαν σε μακρύ φιλαριστό, κοντό καρέ φιλαριστό, μοντέρνο καρέ σε μύτη τη δεκαετία του 90 ενώ στην «ιδιαίτερη στιλιστικά δεκαετία των 80’s ήταν στη μόδα το μακρύ και κοντό οβάλ καθώς και το κοντό φιλαριστό. Πιο πρόσφατο κούρεμα στη μόδα είναι το ασύμμετρο καρέ που ξεκίνησε από την αρχή της δεκαετίας που διανύουμε.

Μακρύ σε ίσια γραμμή

Το μαλλί κόβεται από το μπροστινό τμημα της κορυφής του κεφαλιού μέχρι κάτω ως το μήκος (που έχει επιλέξει η πελάτισσα) και περιμετρικά μέχρι την άλλη πλευρά των κροτάφων. Είναι κομμένο σε ευθεία γραμμή ίσο σε όλες τις πλευρές του κεφαλιού. Βαθμός Δυσκολίας: 5 Ηλικιακή ομάδα: 40-60

Μακρύ φιλαριστό

Διατηρούμε μακρύ μήκος και εν συνεχεία όλο το μαλλί φιλάρετε στο ίδιο μήκος περιμετρικά σε όλο το κεφάλι. Βαθμός Δυσκολίας: 5 Ηλικιακή ομάδα: 20-40

Ίσιο καρέ (γαλλικό)

Το κλασσικό γαλλικό κούρεμα έρχεται από τον αυχένα μέχρι το μπροστινό τμήμα του σαγονιού σε απόλυτη ευθεία και από τις 2 μεριές.

Κοντό καρέ φιλαριστό

Ίδιο με το ίσιο καρέ με τη διαφορά ότι φιλάρετε όλο το μαλλί περιμετρικά.

Μοντέρνο καρέ σε μύτη

Το πίσω τμήμα του αυχένα έρχεται πολύ κοντό (κατά προτίμηση της πελάτισσας) και προοδευτικά ως το τμήμα του σαγονιού κόβουμε το μαλλί πιο μακρύ ώστε να δημιουργήσουμε διαφορά μήκους αυχένα και σαγονιού.

Ασύμμετρο καρέ

Η διαφορά με το κλασσικό καρέ είναι ότι οι δύο πλευρές δεν έχουν το ίδιο μήκος.

Μακρύ Οβάλ

 Το μήκος ξεκινά από τη μέση της πλάτης προοδευτικά προς τους ώμους κόβωντάς το σε οβάλ σχήμα.

Κοντό Οβάλ

Aπό το ύψος που τελειώνει ο λαιμός προοδευτικά μέχρι το σαγόνι κόβουμε σε οβάλ σχήμα.

Κοντό φιλαριστό

Φιλάρουμε το μήκος του μαλλιού (που επιλέγει η πελάτισσα) πολύ κοντό στο πάνω τμήμα του κεφαλιού, μακραίνοντας το μαλλί προοδευτικά φιλαριστά μέχρι το τέλος του μαλλιού.